CONOVATE

Conovate combineert veiligheid, engineering en operational troubleshooting. 
In onze activiteiten komen meestal de volgende elementen samen:

1) Samen meer bereiken. Inspirerend als je het goed aanpakt. You never work alone.
2) Graag een complexe uitdaging. Die we vervolgens weer opdelen in vele simpele(re).
3) Technische omgevingen. Zo leuk, indrukwekkend en spannend.
4) Altijd willen verbeteren. Dus niet op de winkel passen. We willen wel graag vooruit. Setting new standards.

Joep_CoenenOprichter Joep Coenen
Werktuigbouwkunde (TU Delft) met als specialisatie energiedeskundige heeft als basis gediend van waaruit Joep Coenen zijn brede technische interesse verder vorm heeft kunnen geven. De praktische invulling is daarna gekomen. Eerst bij een grote multinational. Dat gaf hem o.a. de ‘helicopter’ view, internationale blik en analytische aanpak.

Zijn kennis van groene/duurzame energie heeft hij o.a. opgebouwd in de (glas)tuinbouw. Met recht een innovatieve sector te noemen. Hier lag tevens de start van zijn ervaring als project manager (incl. commerciele activiteiten). Doorgroeien als project manager deed hij bij een Franse multinational.

Initieel project manager voor Zuid-Amerika is hij gevraagd als HSE manager voor de gehele energie divisie (250 man). In die rol heeft hij zich in veel verschillende culturen begeven. Hoe beweeg je mensen en organisaties effectief naar een veilige(re) omgeving? Wat hij toen heeft geleerd past hij nog steeds dagelijks toe. De mens staat sindsdien ook heel bewust centraal in alles wat hij doet. Succes staat of valt er mee. Als je het hem vraagt.

Waarom Conovate?

1. Unieke en brede kennis en ervaring.
Deze is en wordt opgedaan door te werken voor opdrachtgevers in verschillende sectoren zoals de olie, gas, metaal, chemie en energie.

En wordt dagelijks ingezet. Bijvoorbeeld bij de vraag: ‘Hoe doen andere bedrijven dit eigenlijk?’ Omdat een organisatie wil ‘leren’ van de buitenwereld (qua kennis en/of project aanpak) en de eigen medewerkers vaak deze ervaring niet of slechts ten dele hebben.

2. Overtuigen, Weten wat wel/niet en waarom.
et opdoen en inzetten van brede kennis vereist overtuigingskracht en flexibiliteit in denken. Een oplossing of aanpak bij het ene bedrijf is vaker niet dan wel direct 1-op-1 toepasbaar bij een ander. Wat zijn de drijfveren, waarom en wanneer werkt een bepaalde oplossing?
Kortom: Weten waar bedrijven eenzelfde aanpak of oplossing hanteren, waarom dit zo is en waar ze in (kunnen/mogen/moeten) verschillen. En dan uiteraard goed kunnen overbrengen.

3. Onafhankelijke expertise.
Dit kan met name interessant zijn voor (interne) audits, reviews, HAZOP en LOPA sessies. Iemand die niet helemaal ingesleten is in gebruikelijke (denk)patronen, maar een frisse blik heeft en de juiste vragen kan stellen.

4. Flexibel inzetbaar.
Deel-opdrachten en/of opdrachten van korte(re) duur. Wanneer extra brains & handen nodig zijn tijdens ‘piek’momenten. Of een specifieke expertise of combinatie daarvan gezocht is.